UMEVA

Vad är Svenskt Vatten?

Svenskt Vatten vatten är en gemensam kommunikationssatsning från vattentjänstverksamheterna i Sverige. Vi vill uppmärksamma hur viktigt det är med rent vatten, och att vi har tillgång till rent vatten även i framtiden.

Dricksvattnet är vårt mest kontrollerade livsmedel, och vi har tillgång till det varje dag året runt. När du har använt vattnet så tas det om hand om direkt i ditt hem, utan att du måste lämna in det för återvinning, och det renas från ditt skräp innan det går ut i kretsloppet. För det betalar ditt hushåll knappt 3 öre litern eller 12 kronor per dygn.


Hur ofta reflekterar du över det? Varje dag när vattnet rinner som det ska. Eller slår det dig bara vid de få tillfällen då vattnet är avstängt eller när du har varit utomlands och fått köpa flaskvatten eller druckit vatten som smakar klor?

Vad kan du och jag göra för skillnad?

Varje person är viktig och kan påverka kvaliteten på vårt fina vatten. Om detta och mycket annat kan du lära dig både här på vår hemsida, men också på hemsidan för Svenskt Vatten.


 

Senast granskad: 2016-06-02 13.51

Var är DITT vatten ifrån?

Nu när du är här på vår hemsida kan du passa på och läsa om vårt fantastiska vatten här i Umeå.


Superfint dricksvatten och noggrann avloppsrening, ja var kommer det ifrån och vad händer när vi använt vattnet i våra hem egentligen... ?

Ta en titt här!


 

Enkla tips för ett renare vatten hittar du här!

Vatten och Avfallskompetens i Norr AB | Postadress: 901 84 UMEÅ |

Telefon: 090-16 19 00 | Telefax: 090-12 54 08 | E-post: vakin@vakin.se