UMEVA
2015-08-19

Var kastas kräftor och surstömming?

Vi är många som älskar kräftor och surströmming och så här års är det mer regel än undantag att rester efter dessa återfinns i avfallskärlen. Det som för många var en härlig doft kan lätt bli något helt annat ett par dagar senare. Detta kan du minimera för din egen och andras trevnad.

Kräftor

Matavfallet från dessa låter du rinna av innan du lägger det i påsen. Har du brunt kärl så lägger du det i bruna papperspåsen. Det kan vara en god idé att använda dubbla påsar. Riv gärna ned lite tidningspapper.


Surströmming

När du har brunt kärl kan det vara en god idé att skölja resterna och låta dessa rinna av innan du lägger dem i bruna papperspåsen. Använd gärna dubbla påsar och riv ned lite tidningspapper. Har du egen kompost så är surströmmingsrester utmärkt att avfall att kompostera. Vänd bara ned dem i komposten. Kom även ihåg att diska ur surströmmingsburkarna som du senare lämnar på en återvinningsstation.


Tänk på...

att om det lång tid innan tömningsdagen kan du, om du har plats, frysa in den bruna papperspåsen innan den senare läggs i det bruna matavfallskärlet. Detta minimerar också onödig lukt och otrevlig miljö.


Avslutningsvis önskar UMEVA alla sina kunder många härliga kräft- och surströmmingsstunder med nära och kära. Smaklig måltid!


Vatten och Avfallskompetens i Norr AB | Postadress: 901 84 UMEÅ |

Telefon: 090-16 19 00 | Telefax: 090-12 54 08 | E-post: vakin@vakin.se