UMEVA
2016-03-21

Prolympia i Umeå har chans att bli årets vattenhjältar

Eleverna i årskurs 7 på Prolympia i Umeå har chans att vinna årets Kretsloppstävling och 10 000 kronor till klasskassan. Kretsloppstävlingen arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten samt alla bolag och förvaltningar som arbetar med vårt dricks- och avloppsvatten.

Eleverna på Prolympia i Umeå antog utmaningen och har lämnat in godkända bidrag till Kretsloppstävlingen där de gestaltar det lokala kretsloppet. Eleverna har inför tävlingen lärt sig om vattnets kretslopp och använt sina kunskaper för att illustrera detta i sina tävlingsbidrag.

 

– Eleverna har varit engagerade och intresserade från start och tycker det är roligt att tävla mot andra skolor i landet. Utbildningsmaterialet från Svenskt vatten har varit till stor hjälp och var bra inspiration när modellerna skulle byggas, säger Sofie Segerros, lärare årskurs 7, Prolympia.

 

– Vi är imponerade av den härliga kreativitet och det fantastiska engagemang våra skolelever uppvisar i årets Kretsloppstävling. Vi vet att vatten för många är en ickefråga, därför känns det extra viktigt och roligt att våra skolor väcker nyfikenhet och intresse för rent vatten och ett välmående kretslopp bland de yngre generationerna, säger Simone Andersson, kommunikatör på Vakin.

 

Om Kretsloppstävlingen

Kretsloppstävlingen arrangeras årligen av branschorganisationen Svenskt Vatten, med syfte att öka kunskapen hos eleverna om sin egen roll i vattnets eviga kretslopp. Den är öppen för alla klasser i åk 4-6 och åk 7-9.

 

Bidrag har lämnats in under vintern och anmälan är nu stängd. Vinnarna presenteras den 21 mars. Utbildningsmaterialet finns fortsatt tillgängligt på www.kretsloppstävlingen.se för alla klasser som vill lära sig mer om vatten och göra roliga vattenexperiment.

Två bidrag har skickats in från Prolympia i Umeå.

Vatten och Avfallskompetens i Norr AB | Postadress: 901 84 UMEÅ |

Telefon: 090-16 19 00 | Telefax: 090-12 54 08 | E-post: vakin@vakin.se