UMEVA
UMEVA

Nu tar vi världsrekord!

Nu tar vi världsrekord! Den 7 september ska vi tillsammans forma världens största mänskliga vattenglas, och säkra en plats i Guinness Rekordbok. Rekordförsöket är en del av Vakins aktiviteter under Umeå Smakfestival för att sätta dricksvattnet i fokus. Alla som vill är välkomna att delta – och får sitt namn med i världsrekordet.

Som festivalpartner deltar Vakin med flera olika aktiviteter för att höja medvetenheten kring kranvattnets värde. Förutom en utställning och recepttips från stjärnbartendern Emil Åräng, är hela festivalen Kranmärkt. Nu gör Vakin även ett världsrekordförsök, där målet är att samla över 500 personer som tillsammans ska ställa upp i formen av ett glas och en kran med rinnande vatten.

Tanken med rekordförsöket är att belysa att en hållbar livsmiljö bara kan nås genom gemensamma krafter. Umeå har fantastiskt dricksvatten, samtidigt som mindre än en procent av världens totala mängd vatten är drickbart. Genom rekordförsöket hyllar Vakin dricksvattnet och visar att alla måste hjälpas åt för att förändra vanor och värna vattnet.

Rekordförsöket sker på festivalområdet. Den som vill vara med, anmäler intresse på Vakins Facebooks-sida där praktisk information finns. Alla deltagare kommer att ha med sitt namn i världsrekordförsöket, som skickas in till Guinness Rekordbok för bedömning.

Läs mer på vår facebooksidalänk till annan webbplats

 

Anmälan till rekordförsöketPDF


Vatten och Avfallskompetens i Norr AB | Postadress: 901 84 UMEÅ |

Telefon: 090-16 19 00 | Telefax: 090-12 54 08 | E-post: vakin@vakin.se